Werken in bestaand

Werk in bestaand zal naar onze visie steeds vaker voorkomen. Dit is gelegen in het feit dat het aantal nieuwe bouwkavels voor industrie afneemt. Gemeentes, zeker in de regio Ede/Barneveld, geven steeds minder grond uit met deze bestemming.

Bestaande panden zullen dus óf gesloopt worden óf aangepast naar behoefte van de bestaande / nieuwe eigenaar. Over slopen en de bruikbaarheid van de vrijgekomen materialen zullen we later nog een blog schrijven.

Bij D&G Chaletbouw in Veenendaal hebben wij recent werk in de bestaande hal uitgevoerd. Het ging hierbij om het aanbrengen van extra staal ten behoeve van vier kraanbanen, welke door ASAV uit Ede zijn geleverd. Dat klinkt eenvoudig, maar doordat er geen tekeningen meer van het pand waren moest er een 3D model van het pand gemaakt worden.

Met een 3D laserscanner, de Trimble X7,  hebben wij het pand ingescand. Hieruit ontstaat vervolgens een zogenaamde puntenwolk in 3D. Het menselijk oog herkent dit als een ‘gebouw’, maar voor de computer zijn het nog losse punten. De puntenwolk hebben wij vervolgens afgepeld en bruikbaar gemaakt om er een staalmodel in te tekenen op basis van wat er werkelijk staat. Hiermee konden Viets Staalconstructie en ASAV de benodigde zaken intekenen. Op basis hiervan zijn de materialen besteld en aangebracht. Dit alles in een doorlooptijd van slechts vier weken! Kijk bij onze projecten voor het resultaat!

Zie hier onder een aantal afbeeldingen van totale puntenwolk tot staalmodel.