Home » Ons Verhaal
ONS VERHAAL
HBE Circulaire Bouw BV is in 2020 door Johan van de Haar en Denny Beker opgericht als nevenonderneming van HBE Bouw. Hiermee is de ambitie om zeer duurzaam en circulair te kunnen bouwen concreet gemaakt.
In 1996 is Johan van de Haar begonnen met zijn aannemersbedrijf. In 2006 is hieruit met enkele zakenpartners HBE Bedrijfshallen opgericht. Het doel was om het bedrijf en de activiteiten verder te professionaliseren vanuit het nieuw gebouwde pand aan de Ottostraat 11.
Denny Beker kwam in 2007 in dienst bij HBE Bedrijfshallen. Hij ging aan de slag als projectleider / werkvoorbereider en heeft in die hoedanigheid door de jaren heen vele projecten geleid. Hiermee ontstond bij hem ook de ambitie om op den duur te gaan ondernemen.
Er werd in 2014 voor gekozen om met HBE Bedrijfshallen verder te gaan onder de handelsnaam HBE Bouw. Deze algemenere naam past beter bij de brede mogelijkheden die HBE biedt op het gebied van de bouw in utiliteit en agri.
Johan en Denny merkten omstreeks 2018 op dat de vraag naar duurzame en circulaire bouw aan het toenemen was. Hiermee ontstond het besef dat HBE zich moest gaan voorbereiden op de duurzame en circulaire transitie. Na enige tijd van onderzoek en verdiepen in deze onderwerpen, werd in 2019 besloten dat deze ambitie concreet gemaakt moest worden. Er werd besloten tot de oprichting van een nieuw bedrijf: HBE Circulaire Bouw BV
1996
2006
Oprichting HBE Bedrijfshallen
2006
2007
Denny Beker komt in dienst
2014
HBE Bedrijfshallen wordt HBE Bouw
2014
2018
Visie op duurzame en circulaire bouw krijgt vorm
2020
Visie wordt concreet gemaakt en HBE Circulaire Bouw BV wordt opgericht
2020
PIJLERS IN ONS VERHAAL
Zeer duurzaam
Duurzaamheid. We horen en zien het steeds meer om ons heen. Daarom nemen wij duurzaamheid in breedste zin van het woord. Dit betekent dat wij zoeken en meedenken in oplossingen waarmee het gebouw een zo laag mogelijke belasting heeft op het milieu. Zowel in de bouwfase als in het gebruik van het pand. Belangrijke pijlers zijn:
- Ontwerp en materiaalkeuze met het oog op hergebruik
- Slopen? Of is duurzaam renoveren een optie?
- Flexibel gebouwontwerp
- Toepassen duurzame technieken op energie- en materiaalgebruik
- Eenvoudig en energiezuinig gebouwbeheer
Circulair
Duurzaamheid en circulariteit liggen dicht bij elkaar. Deze twee begrippen hebben niet zonder meer dezelfde betekenis. Hoewel duurzaamheid al bijdraagt in het reduceren van het gebruik van grondstoffen en het toepassen van energiebesparende maatregelen, gaat circulariteit nog een stap verder. In een volledig circulaire economie gaan er geen grondstoffen meer verloren. De wijze waarop duurzaamheid nu toegepast wordt, kan nog tot het uitputten van grondstoffen leiden. Wij kunnen u helpen in het bereiken van uw circulaire ambities. U kunt hierbij denken aan:
- Circulaire renovatie
- Gebruik van door ‘urban mining’ geoogste (sloop)materialen
- Demontabel en remontabel bouwen
- Zoveel mogelijk voorkomen en beperken van ‘virgin’ grondstoffen
Uw ambitie is onze opdracht!
BREEAM
BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te meten. Deze internationaal hoog aangeschreven certificeringsmethode kent gradaties van ‘Pass’ tot ‘Outstanding’. U als opdrachtgever bepaalt de ambitie. Wij maken het waar. HBE Circulaire Bouw BV heeft diverse certificeringen behaald op het gebied van kwaliteitsstandaarden en duurzaamheid. Hiermee leveren wij het project conform de hoogste standaard af en zijn wij in staat om zelfs een ‘Outstanding’ ambitie waar te maken. Naast een hoog aangeschreven pand, biedt bouwen volgens de BREEAM norm ook diverse fiscale voordelen.
Momenteel lopen er twee projecten onder de BREEAM-norm bij HBE Circulaire Bouw BV:
- Nieuwbouw Brilliant Groep te Duiven met als eis BREEAM Outstanding
- Nieuwbouw DC te ede met als eis BREEAM Excellent en als ambitie Outstanding